17.12.2015

כיצד ניתן לבנות אתר לבד ובחינם?


אתרים / בלוגים על בסיס חינמי תופסים חזק את תעשיית האינטרנט ובניית האתרים. מהם המותגים הפופולריים ביותר בקרב מציעי השירותים החינמיים. והאם כדאי בכלל לפתח אתר כשאפשר פשוט להשקיע בעמוד שיווקי בפייסבוק, אינסטגרם וטוויטר?

שירותים חינמיים הם השירותים הטובים ביותר, גם כשאנחנו לא מקבלים הרבה תרומתם אנו פוטרים זאת בגישת "זה לא עלה לי כסף". היום, עצמאיים ועסקים קטנים שמעוניינים בחשיפה גדולה יותר באמצעות האינטרנט ובעיקר ב- Google מוותרים על פיתוח והקמת אתר ועוברים לעמוד הבודד בפייסבוק.

מיותר לציין, שזה פרסומת וזו פרסומת ושתיהן חלק מפילוח השוק, עמוד פייסבוק ואתר אינטרנט אמיתי אינם פונים לאותם האנשים.

שיקולי משאבים ומחסור בכסף, הובילו לשוס החדש, אתרים המציעים את החבילה המלאה, לעתים בחינם, לבניית אתר אינטרנט. באמצעות אותן חברות ניתן ליצור אתר קטן עד רגיל במינימום השקעה ולרוב אפילו ללא עזרת בונה אתרים או וובמאסטר. אילו בעל עסק ירצה להקים אתר באחד מהפלטפורמות הללו בעזרת בונה אתרים או וובמסטר ההשקעה הכספית נמוכה יותר ואפילו, ייתכן, חד פעמית.

כל בעל עסק שהשקיע באתר אינטרנט עצמאי יכול להעיד על ההוצאה הכספית. בונה האתר, מעצב, מומחה לקידום אתרים, מתפעל וכן הלאה, מנפחים את ההוצאה מאוד.

Blogger, Wordpress.com, Wix - הם אולי שלושת המותגים המובילים היום לבניית אתרים או בלוגים בחינם.

בארץ , Facebook ואינסטגרם הם המנצחים בעולם הרשתות החברתיות. עמוד פייסבוק שמנוהל היטב ומצליח לשאוב אליו לייקים רבים ותוך כדי כך עוד קליינטים בפוטנציה הוא מכרה זהב פירסומי, אבל ככול שזה מגיע לפריסה רחבה לפייסבוק יש בעיה. הקושי להתבלט מבעד לכל הפידים, והצורך בפרסום ממוקד. הלייקים הם הרי לא סוף העניין, מעגל הנחשפים צריך תמיד לגדול.

כאן מצטרף האתר, אתר טוב יכול להרחיב משמעותית את מאגר הלקוחות. זאת משום שאם האתר בנוי היטב מבחינת ה- SEO (קידום אורגני), ההופעה בגוגל מקפיצה פלאים את הנוכחות של בעלי האתר בעיני הלקוחות ולא רק. עצם העובדה שנעשה חיפוש בגוגל, הכוונה היא לפוטנציאל הרבה יותר גבוהה המעידים על רצינות הלקוח הפוטנציאלי.

כלומר, מיקוד הלקוחות קשה יותר באמצעות הרשתות החברתיות. והרשתות החברתיות מכסות רק במעט את קהל היעד. בעוד שגוגל מביא לאופטימיזציה של הלקוחות.

אז מה עדיף? Blogger, Wordpress.com , Wix. ?

Wix - וויקס היא פלטפורמה שבאמצעותה ניתן לבנות אתר ללא ידע משמעותי בבניית אתרים. בוויקס ניתן לבחור מראש עיצוב ולשחק בו. ניתן להעביר אלמנטים רק באמצעות לחיצה וגרירה של העכבר. לפלטפורמה ישנם כלים מובנים אשר נועדו לצורך קידום האתר במנועי החיפוש שניתן להשתמש בהם די בקלות.
חווית המשתמש בוויקס היא מאוד ידידותית אם כי יש צורך לשחק בה כמה פעמים (לחסרי ניסיון), לפני הקמת האתר הרציני המבוקש.
אם תרצו אתר מקצועי יותר וויקס נותן את השירות תמורת תשלום. כתובת אדמין יפה ניתן לקנות מהם ולהשתמש בשירותים המוצעים בכסף לא מבטיחים שהשימוש בפלטפורמה יהיה קל יותר עבור מתיב הלכת העצמאי.

 Wordpress.com -לוורדפרס דוט קום אין לרוב את הגמישות העיצובית הרבה שיש לוויקס. מבחינה זו לוויקס יש מנוע גמיש לעיצוב האתר. אך וורדפרס דוט קום מיועד למי שאינו רוצה להתעסק יותר מידי בעיצוב ויותר בתוכן. עיקר השירות הוא עבור בלוגים, ואכן רוב המשתמשים בפלטפורמה משתמשים בה עבור בלוגים שונים.

Blogger - חשוב לציין כי בלוגר היא פלטפורמה השייכת לגוגל. מבחינת ההתממשקות עם כלי הקידום והסטטיסטיקה של גוגל היא המוצלחת ביותר. יש לה מגוון הצעות עיצוביות והיא גמישה מאוד בכל הנוגע לעיצוב והוספת קטעי קוד וכן הלאה. אך כדי למצות באמת את היכולות של בלוגר יש צורך בידע מקדים בעולם האינטרנט. - אם כי ללא ספק לשימוש פרטי הפלטפורמה הזו נוחה מאוד.
בלוג זה נבנה על ידי בלוגר בעזרת הידע שלי כ-וובמסאטרית.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה