9.10.2016

איך מתמודדים עם רעש?

החיים שלנו הפכו צפופים יותר והמרחב האישי שלנו הצטמצם מאוד. כולם סובלים מרעש שלא בשליטתנו. שכנים מעצבנים שצועקים, מפעילים מוזיקה גבוה מידי, מפעילים מזגנים ישנים ורועשים בצורה מרגיזה. רעש מכוניות, ילדים צועקים ואפילו יונים ועורבים. כל אלו יכולים להשפיע מאוד על רמת החיים שלנו ולהרוס לנו ימים שלמים ולפעמים אפילו גורמים לנו לעבור דירה. איך מתמודדים?

 

ישנם סוגים שונים של רעשים ולכן יש צורות שונות להתמודדות עם הרעשים. ניתן להפריד בין שני סוגי רעשים. אלו תוצרת בני האדם ואלו שהטבע יוצר. רבים מאיתנו צריכים להתמודד עם אנשים מרעישים ובעיקר, שכנים מרעישים.

שכנים מרעישים

טלוויזיה, מוזיקה, דיבור. - אלו הרעשים שנעשים בצורה מכוונת על ידי אנשים. 
העצה היא שכיחה שניתן לקבל בנוגע לרעשים אלו הוא בדרך כלל לידע את יוצרי הרעש על מידת הרעש שהם עושים.
העצה השנייה והפחות מובנת מאליה היא לא ליידע את יוצרי הרעש, מאחר והם רעשניים וברור שהם כבר יודעים זאת. לומר להם את זה עלול לעצבן אותם ולגרום להם להרעיש אפילו בכוונה. כשאנשים גרים בצפיפות הם לומדים להכיר בכך שישנם רבים חסרי רגישות חברתית שלא מודעים לכך שאנשים אחרים צריכים לסבול את הרעש שלהם.
ההתמודדות איתם היא פשוט לשקוע ברעש של עצמנו. לצפות בטלוויזיה בווליום לא מתחשב ואפילו לקנות רמקולים שיהפכו את הצלילים לחדים יותר. הרעיון הוא שלא נשב בבית ונעשה רעש ונסבול איתו. - אלא נייצר רעש שאנחנו אוהבים. מוזיקה שהאוזן שלנו יכולה לסבול בווליום שיעשה איתה חסד. נצפה בטלוויזיה עם רמקולים וסאב וופר שיחדד את הרעשים ויעשיר את החוויה שלנו.
העצה הזו טובה גם לרעש אחר ונוראי אפילו יותר שהשכנים שלנו עושים בצורה עקיפה - רעש מזגנים.

רעש מזגנים

רעש מזגנים זוכה לקטגוריה משלו מאחר ומדובר ברעש שעלול תמיד להימצא ברקע. במקרים רבים המזגנים המרעישים לא נחים ומטרידים ביותר מאחר ויש להם רעשים מחזורי אך לא רציף - זה בעצם מה שמרגיז אותנו כל כך.
התחושה שאין לנו שליטה על הרעש בתוך הבית שלנו יכולה לטרוד את מנוחתנו יותר מהרעש עצמו. התחושה שרק אנחנו מתרגזים מהרעש של המזגנים הסוררים יכולה גם כן להוציא אותנו מדעתנו. לכן, ההתמודדות עם רעש מזגנים יותר מורכב. אפשר לרפד את הבית ברעש הפרטי שלנו. - כשאנחנו יוצרים את הרעש אנחנו יותר סלחניים כלפי הרעש ומודעים לכך שהשליטה בידנו. אם אנחנו צריכים להדליק מוזיקה בכל פעם שמישהו אחר עושה רעש תחושת החופש נפגמת.
רעש מזגנים הוא רעש רקע שלא כל האנשים סובלים ממנו והסיבה לכך לא בהכרח באוזניים שלנו אלא ברמת הסבלנות שלנו. כדי למדוד את רמת העצבים שלנו כדאי לתפוס רגע של רעש ולהדליק מוזיקה כמה שיותר גבוהה. בכל כמה רגעים להנמיך אותה ולנסות לשים לב באיזה שלב הרעש של המזגן לא מעצבן להגביר שוב לרמה גבוהה ולכבות בפתאומיות את המוזיקה. האוזניים ורמת הסובלנות לרעשים תיידע אתכם אם רעש המזגן יכול בשלב מסוים להתמזג עם הרעש.
במקרים רבים אנחנו יכולים להתמודד עם הרעש הנוראי הזה כל עוד המזגן אינו מחובר לקיר משותף. כדאי לשבת בשקט ולהקשיב לרעש - קשה אך ניתן לעשייה, תוך דיבור עצמי (בתוך הראש) על דברים אחרים שמטרידים אותנו, רמת הסבל יכולה לרדת. - כמובן, יוגה או מדיטציה יכול לעזור בקבלת הרעש בלי להזיק למערכת העצבים שלנו.
באותה המידה צריך לדעת שאנשים עם הפרעת קשב וריכוז לא יוכלו להתמודד עם רעש מזגנים ולא עם כל רעש אחר של מוזיקה - במקרה זה צריך למצוא דרך אחרת לייעוץ בנוגע לרעש.
דרך נוספת להתמודדות ולקבלת כמה רגעים של שקט כדי להתרכז בדברים החשובים היא כמובן לקנות אטמי אוזניים. כל עוד המזגן אינו מחובר אל קירות הדירה שלכם, האטמים אמורים לעזור למען קבלת השקט. יחד עם זאת אטמי אוזניים יכולים להיות לא נעימים וצריך להתרגל לדבר התחוב לנו באוזניים, גם כדאי מאוד להגביל את הזמן עם האטמים מאחר ולא בריא להישאר איתם שעות רבות. - ולמרות זאת אטמים טובים יכולים לתת לנו קצת שלווה בים של רעש.   

רעש רקע

נראה שיצירת רעש משלנו יכולה לעזור גם במקרים של רעש רקע של ילדים צורחים, כלבים שלא מפסיקים לנבוח וכן הלאה. במקרים כאלו אפשר להוציא את הראש מהחלון ופשוט לצעוק בחזרה, "שקט!" ונראה שיוצרי הרעש ובמקרים מסוימים בעלי הכלבים יבינו את המסר, כמובן שהם תמיד יכולים להחליט להתעלם מאיתנו, סובלי הרעש. במקרים מסוימים שווה להיות רשע, ולהתעלל בצורה שובבית ביוצרי הרעש. או אפילו להצטרף לרעש אם מדובר בילדים שמשחקים ליד הבית, תמיד אפשר לרדת למטה ולנסות לשחק איתם. ברוב המקרים זה יבהיל אותם והם יילכו בעצמם. כלבים לעומתם סובלים כשהם נובחים הרבה, הם לא עושים את זה מתוך תחושת הנאה אלא הם קוראים למישהו או למשהו שייתכן ואפילו מעצבן אותם. - צריך ליידע בעלים על כלבים נובחים ותמיד אפשר לאיים בתרגיל, הלשנה על התעללות. הכלבים הם אלו שבדרך כלל סובלים. 
מכוניות - אין ברירה, אלא לעבור דירה למקום פנימי ושקט יותר, מאחר ולא נמצאה עוד התרופה לכך.

טבע

יונים, עורבים, תרנגולות, טווסים ושאר דברים משונים. 
במקרים כאלו צריך שוב להזכיר שזה עניין של סובלנות כלפי הרעש ולא הרעש עצמו. יש מספיק אנשים בעולם שרעשי ציפורים לא מטרידים אותם כדי שנדע שהבעיה שלנו היא איבה אל החיה הבלתי נסבלת.
אם קרה ואנחנו שומעים תרנגול שאינו מבחין בין שעה עגולה ופשוט צורח כל הזמן או טווסים שמזכירים לנו את פארק היורה, אנחנו גרים לצד צמוד קרקע וכמעט שאין מעצבן משכן עם קרקע שחושב שיכול לפתוח באמצע העיר חווה - כל הכתוב מעלה על כלבים תקף על השכן המטריד הזה.
יונים ניתן להרחיק וישנם הרבה אנשי מקצוע שעוסקים בזה. בכל זאת יונים נחשבים למטרד ממש כמו עכברים. עורבים זה כבר סיפור אחר - אף אחד לא רוצה להתעסק עם הציפור הנקמנית ביותר בטבע. 

בסים, מועדונים, ילדים שמתגודדים מתחת לבניין וכן הלאה

אפשר להמשיך עם מקורות הרעש לנצח והשאלה היא האם אפשר לנצח אותם או שרק להצטרף אליהם או לחילופין לעבור דירה למקום פסטורלי ושקט שבו השכנים שלווים כמעט כמונו.
כדאי לדעת שישנם תקנות רעש ברשויות העירוניות ושניתן לתבוע בנושא רעש. זה מצריך בירוקרטיה, זמן וכסף וזה מאוד מעצבן אם כי לעתים הכרחי. תמיד טוב לנסות למדוד את רמת הרעש מאחר ויש רמת רעש ברורה שאין לעלות מעליה בשעות הצהריים, כמובן בין שתיים לארבע ובלילה, משעה שתיים עשרה. במקרים של מסיבות והתגודדויות קריאה למשטרה יכולה לעורר תגובה מהירה יותר. רעשים פרטניים שפשוט יוצאים מתוך דירה שאין בה מסיבה או התגודדות לא יובילו לכך שתגיע ניידת משטרה אך ללא ספק ניתן להתקשר אל המוקד ולהתלונן. המשטרה תיתן מספר תלונה ואיתו אפשר להתחיל להניע את גלגלי הבירוקרטיה לתלונה משפטית.

תגובה 1: